19:30

Kulladals FF

Referat: AIF Barrikaden - Kulladals FF

Startelva: Johan Lundholm (nygammal, spelade för oss 2018) – Viktor T, Alex M, Matte, Markus Ah – Aman, Mathias E, Anton, Oskar – Pontus och Lamin

Avbytare var Chanon som spelade sista 21 som högerback, Yousef som spelade sista 14 som anfallare, Markus And som spelade sista 12 som höger yttermittfältare och Simon W som spelade sista 10 som vänsterback.

Första halvlek var relativt jämn spelmässigt och präglades av få målchanser men vi var det något bättre laget och kom oftare till avslot. De hade i och för sig i den 34:e min matchens så långt klart bästa målchans. De fick en helt onödig frispark efter lite slarv och som det såg ut missförstånd som tvingade fram ett ruff från vår sida. På frisparken fick de till ett bra placerat avslut från nära håll som man trodde skulle gå i mål men där Johan gjorde en fantastisk reflexräddning till hörna. Men utöver det hade de inte minsta farlighet medan vi hade ett par bra chanser. Johan rörde bollen första gången efter 17 minuter och hade utöver sin fina räddning i princip ingenting att göra.

Vi fick sedan en drömstart i andra halvlek med 2 mål de första 3 minuterna. I den 46:e min vann Pontus bollen på vänsterkanten och passade till Lamin som med ett skott i krysset gjorde 1-0. I den 48:e min sköt Anton en frispark som touchade någon vilket ju alltid gör det svårt för målvakten men den här gången gick bollen efter denna touch precis mitt i målet där målvakten befann sig men under honom. Han borde tagit den.

Vi hade nu fått mer luft under vingarna samtidigt som de började sloka lite. Nu fördes en väldigt stor andel av spelet på deras planhalva och Johan fick på nytt en väldigt lugn halvlek. Efter en dryg kvart gjorde vi sedan tre mål på 4 min – i 65:e, 66:e och 69:e min. Först vann Mathias en närkamp och fick fram bollen till Anton som från ungefär straffområdeslinjen sköt ett otroligt distinkt skott nere vid ena stolproten, totalt otagbart. Därefter slog Lamin ett inlägg från högerkanten som Pontus stötte in från nästan mållinjen. Och som grädde på moset kopierade vi sedan nästan 4-0-målet men nu var det Anton som slog inlägget från vänsterkanten och Aman som stötte in det från bara ett par meter.

Härmed var det slut på målskörden men vi skapade ytterligare ett par bra lägen. Det ena sedan Aman gjort en fantastiskt speedig rusch på högerkanten förbi ett par-tre spelare och borde skjutit själv men passade och avslutet från passningsmottagaren blev ofarligt. Vi hade också en inläggssituation (en frispark?) där vi hade tre spelare nästan på mållinjen precis där bollen damp ner vid bortre stolpen men på något ofattbart sätt inte lyckades få bollen inom målramen. Målvakten gjorde väl en fin räddning men det borde han inte tillåtits göra. Ytterligare ett par halvchanser hann vi sedan med innan domaren blåste av matchen precis så att vi hann plocka in allt 7-8 min innan ljusen släcktes.

Vi gjorde en bra match både som lag och individuellt var det ingen alls som föll ur ramen. Antons insats var ju närmast överjordiskt bra! Även om det ju är sällan som ett så stort spelinnehav som vi hade andra halvlek ändå resulterar i mål på mer än varannan målchans men ibland händer det och så nu. Vi var otroligt effektiva i andra halvlek så sett till det kanske siffrorna kunnat vara lägre men som också spelfördelningen såg ut i andra halvlek var målskörden ändå inte helt orimlig.

Med 9-1 och 6 poäng på två matcher har vi skaffat oss ett bra utgångsläge för att gå vidare eftersom minst två lag från varje grupp gör det.

Statistik: Hörnor: 1-1 Avslut på mål: 10-3 Avslut utanför: 7-1